• Stevia Prebiyotik 500 Tablet

Stevia Prebiyotik 500 Tablet

STEVİA TATLANDIRICI 500 TABLET

Çay, kahve gibi iceçekleri tatlandırmak için alıştığınız şeker lezzetinde

% 100 Doğal Stevia Ekstresi ile tatlandırılmıştır.

İçerik Maddeleri:
Steviol glikozitler ( Stevia yaprağı ekstresi), Laktoz, Asitlik Düzenleyiciler, Doğal Aroma, Stabilizör ve Topaklanmayı Önleyici

STEVİA TATLANDIRICI 500 TABLET

Kullanım Bilgisi:

Çay, kahve gibi iceçekleri tatlandırmak için alıştığınız şeker lezzetinde

% 100 Doğal Stevia Ekstresi ile tatlandırılmıştır.

Ürünlerimizde kullanılan steviol glikozitler, stevia rebudiana bitkisinin yapraklarından elde edilen doğal bir tatlandırıcıdır. Dünya genelinde tüketicilerin en çok tercih ettiği tatlandırıcılardan stevia yan etkisi olmayan ve güvenle tüketeceğiniz üründür.

Pratiktir
Özel ambalajından tek tuşa çıkarılan bir tablet yaklaşık 2 çay kaşığı ( 5 gram) şekere eşdeğer tatlılık sağlar.

Kan Şekerini Yükseltmez
Laktoz ve steviol glikozitler sindirilmediklerinden kan şekerini yükseltmez. Diyabetikler için uygundur.

Prebiyotik lifli stevialı tatlandırıcıyı pişirerek kullanabilir miyim?

Pişirilebilir formdaki prebiyotik lifli stevialı tatlandırıcıyı kek, kurabiye gibi fırında pişen; baklava, revani gibi şerbetli; muhallebi, sütlaç gibi sütlü tatlılarınızda, reçellerinizde kısacası şeker kullanarak hazırladığınız her türlü tatlıda şeker yerine eşit miktarda ve aynı şekilde kullanabilirsiniz. Tariflerinizde değişiklik yapmanız gerekmez. Kristallenmediği için reçellerde veya şerbetli tatlılarda limon suyu kullanmanıza bile gerek yoktur.

Prebiyotik lifli stevialı tatlandırıcı diyabetliler için uygun mudur?

Pişirilebilir formdaki prebiyotik lifli stevialı tatlandırıcı bileşiminde yer alan polidekstroz, inülin, eritritol ve stevia vücutta sindirilmediği, maltitol ise kısmen sindirildiği için kan şekerinin hızla yükselmesine neden olmaz. Düşük glisemik indekse sahip olup diyabetlilerin kullanımı için uygundur. ​ Benzer şekilde stick ambalajda satılan çay, kahve gibi içecekleri tatlandırabileceğiniz prebiyotik lifli stevialı tatlandırıcı da vücutta sindirilmeyen inülin, oligofruktoz ve stevia içermekte olup kan şekerini yükseltmemektedir.

Prebiyotik lifli stevialı tatlandırıcıyı tatlandırıcının içinde neler yer almaktadır?

Pişirilebilir formdaki prebiyotik lifli stevialı tatlandırıcı içinde gıda sanayinde yaygın olarak ve güvenle kullanılmakta olan çeşitli bileşenler olan maltitol, polidekstroz, inülin, eritritol, steviol glikozitler ve doğal aroma bulunmaktadır. Maltitol mısırdan nişastasından elde edilen maltoz adlı şekerden elde edilen, vücutta kısmen sindirilen, düşük glisemik indekse sahip bir polioldür. Polidekstroz glikozdan sentezlenen vücutta sindirilmeyen prebiyotik bir liftir. İnülin hindiba bitkisinin kökünden elde edilen vücutta sindirilmeyen prebiyotik bir liftir. Eritritol çeşitli meyvelerde de bulunan vücutta sindirilmeyen bir polioldür. Steviol glikozitler, stevia bitkisinin yapraklarından elde edilen doğal bir tatlandırıcıdır. Üründe ayrıca tamamen doğal aromalar bulunmaktadır.

Prebiyotik lifli stevialı tatlandırıcının kalorisi nedir?

1 gram şeker yaklaşık olarak 4 kalori enerji içermektedir. Buna karşın prebiyotik lifli stevialı tatlandırıcının 1 gramında yaklaşık 2 kalori enerji bulunmaktadır. Böylelikle şekerden gelen kalorilerin yaklaşık yarı yarıya azaltılmasına yardımcı olur.

Prebiyotik lifli stevialı tatlandırıcıyı ne kadar kullanmalıyım?

Prebiyotik lifli stevialı tatlandırıcı zengin bir lif kaynağıdır ve aynı zamanda vücutta kısmen sindirilen poliolleri de içermektedir. Lifler yeterli ölçüde tüketildiklerinde sindirim sisteminin düzenli ve sağlıklı çalılşmasına yardımcı olurlar. Bununla birlikte aşırı tüketildiklerinde gerek lifler gerekse polioller bağırsakta laksatif etkiye ve gaz oluşumuna neden olabilirler.

Prebiyotik lifli stevialı tatlandırıcı için önerilen tüketim miktarı bir porsiyonda bir çorba kaşığı yani yaklaşık olarak 12 gram ve günde 3 porsiyondur. Daha fazla miktarda tüketildiğinde hassas kişilerde laksatif etkiye veya gaza neden olabilmekle beraber olası etkiler kısa sürelidir ve rahatsızlık hissi dışında önemli bir sağlık sorununa yol açmamaktadır.